Voks

Gulvvoks og voksning af træ og trægulve har været praktiseret som en uvæsentlig overfladebehandling i de forløbne adskillige år. I gamle dage benyttede man oftere bonevoks som overflade idet alternativer som oliering og lak ikke fandtes på daværende tidspunkt. Den ny overflade gav et stort gulvarbejde med den løbende pleje og pasning.

Hvad er voks og bonevoks?

Et voksbehandlet trægulv kan blive spejlblank. Gulvvoks benyttes ikke kun på trægulve men også andre gulve, såsom natursten, linoleum mv.

Hvad er bonede parket og plankegulve?

Voksbehandling er en overfladebehandling som kræver et stort arbejde. Den flotte og spejlblanke overflade fås ved boning med en high speed buffer, en poleringsmaskine som opvarmer gulvvoksen med høj poleringshastighed. Ved jævnlig vedligeholdelse anvendes almindelig polering. High Speed gulvpolering anvendes som interval vedligeholdelse.

Buffer gulvmaskine og voksning?

Buffer er en højhastigheds blankningsteknik, der er meget effektiv og tidskrævende. De spejlblanke gulve i supermarkeder er buffer poleret. Buffermaskinen varmer voksen op, som derefter blank poleres. Denne metode giver en stabil, glansfuld og rengøringsvenlig overfladebehandling.

Bonevoks og voksning

Voksbehandling og boning stiller store krav og er temmelig tidsrøvende. Denne gulvbehandling udføres for det meste kun på steder med ansatte eller tjenestefolk med erfaring og viden indenfor denne fremgangsmåde, herunder på herregårde og godser. Dette særlige fag er nærmest glemt og på voldsom tilbagegang.

Hvad er ludning og ludvoks?

Ludbehandling bruges ydermere ved gulvvoks og voksning. Her påføres gulvet en ludvoks der skaber en rengøringvenlig og næsten vedligeholdelsesfri gulvoverflade. Her er det ikke nødvendigt med en boning, men blot almindelig gulvvask med voksholdig sæbe. Ludvoks er ligeledes en gulvbehandling der sjældent bruges, men er hensigtsmæssig til lyse og naturlige trægulve.

Alternativer til voks og voksning

Lak og gulvolie er gode alternativer til voks og voksning. Her henholdsvis mættes træet med hærdende olie eller forsegles med lak. Begge disse efterbehandlinger kan desforuden poleres og blankes op.

Skriv eller ring gerne for supplerende info om voksede parket- eller plankegulve.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *