+45 12 34 56 78

Gulvvoks og voksning af træ og trægulve har været anvendt som en næsten ligegyldig overfladebehandling i de sidste adskillige år. I gamle dage benyttede man hyppigt voks som overflade idet valg som oliering og lak ikke forekom på dette tidspunkt. Efterbehandlingen gav et stort gulvarbejde med den påkrævede pasning og pleje.

Hvad er Gulvvoks og voks?

Et voksbehandlet trægulv kan blive blank som et spejl. Voks anvendes ikke kun på gulve af træ men også andre gulvbelægninger, såsom natursten, linoleum og andet.

Hvad menes med bonede trægulve?

Voksning er en efterbehandling som forlanger overordentlig meget arbejde. Den flotte og blanke overflade fås ved boning med en high speed buffer, en poleringsmaskine som opvarmer gulvvoksen med ekstrem høj hastighed. Ved jævnlig vedligeholdelse anvendes almindelig polering. High Speed polering anvendes som interval vedligeholdelse.

Buffer poleringsmaskine og voksbehandling?

En buffer er en highspeed poleringsteknik, der er utrolig smart og tidsrøvende. De blanke gulve i supermarkeder er buffer poleret. Buffer poleringen opvarmer voksen, som dernæst poleres blank. Denne teknik giver en uopslidelig, poleret og rengøringsvenlig overflade.

Bonevoks og voksbehandling

Voksning og boning stiller store krav og er utrolig tidsrøvende. Denne behandling udføres i reglen kun på ejendomme med ansatte eller tjenestefolk med erfaring og viden om denne måde, herunder på herregårde, godser og slotte. Dette sjældne fag er lige ved at være glemt og på markant tilbagegang.

Hvad er ludvoks og ludbehandling?

Ludbehandling bruges tilligemed i forbindelse med bonevoks samt voksbehandling. Her påføres træet en ludvoks der danner en rengøringvenlig og næsten vedligeholdelsesfri overflade. Her er det ikke nødvendigt med en boning, men blot almindelig gulvvask med voksholdig sæbe. Ludvoks er tillige en gulvbehandling der sjældent anvendes, men er god til lyse og naturlige trægulve.

Alternativer til gulvvoks og voksbehandling

Olie og lak er gode alternativer til gulvvoks og voksbehandling. Her henholdsvis forsegles træet med lak eller mættes med hærdende olie. Begge disse gulvbehandlinger kan ydermere blankes op og poleres.

Mail, ring eller skriv gerne for yderligere facts om voksbehandlede gulve.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Wordpress SEO Plugin by SEOPressor