Trappeslibning

Trappeslibning og pudsning af trapper realiseres mange gange ved gulvafslibning. Som ved slibning af trægulve kan trapper med trætrin afslibes og blive ligesom som nye igen.

Trappeslibning

Hvad koster en trappslibning

Trappeslibning tager længere tid pr. kvadratmeter end en slibning, og prisen udregnes derfor pr. trin og ikke pr. kvm. Der findes vekslende fremgangsmåder til slibning af trapper afhængig af trappetypen. Vi skelner for det meste mellem:

  • Indvendig trapper
  • Hovedtrapper
  • U trappe
  • Trapper behandlet med fernis.

Hvor udføres trappeslibning?

Alle former trapper i træ kan afslibes. Den lille forkant samt den vandrette trædeflade afslibes, og altså ikke gelænder, sidestykker, mellemstykker og gerichter med mere.

Afslibning af trappetrin

Invendige trapper er trapper i et hjem, såsom et hus eller en ejerlejlighed. Hvor derimod en trappegang er betegnelsen for trapperne i en bygning med flere etager. Trapper, der før har været efterbehandlet med fernis må renoveres med rekvisitter, specialmaskiner og udstyr.

Afslibning af trapper

Afslibning af trapper foretages med en håndholdt sliber, og efter helt samme principper som ved gulvafslibning. Afslibningen foretages som ved en almindelig fuldslibning af parketgulve og plankegulve:

  • Grovslibning
  • Mellemslibning
  • Finslibning
  • Let slibning
  • Polering

Trætrapper afslibes 4 – 5 gange afhængig af overfladen. Der startes med en grovslibning og det grove sandpapir, for at fjerne den aktuelle behandling. Derefter slibes der med finere og finere sklibekorn, indtil finishen er fin.

Støv og trappeslibning?

Afslibning af trappe støver en del mere end en typisk gulvafslibning. Det skyldes at der benyttes mindre maskiner, med knap støvsuge kapacitet. Efter overfladeslibningen støvsuges alle vandrette flader, hvorfor støvmængden vil bære meget lidt.

Må en trappe efterbehandles?

Umiddelbart efter overfladeslibningen, må der behandles med en overfladebehandling. Her kan der vælges imellem lak, lud, olie og for eksempel med hvidpigment. Hvid lud, hvid lak og hvid olie er efterstræbte løsninger til enhver bolig og hjem. Gulvbehandlingen beskytter og skåner træet, og skaber en slidstærk overflade.

Hvad koster afslibning af trapper og trappeslibning?

Prisen på trappeslibning og afslibning af trapper afhænger af trappens størrelse og opbygning samt hvilken efterbehandlingsløsning som besluttes. Modtag billig afslibning af trappetrin og trapper samt kort ventetid.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *