Sæbe

Sæbe og sæbebehandling af parket og plankegulve udføres. Hvis du ønsker et fint plankegulv med et naturligt look og patina, er sæbevask en supergod overfladeløsning. Lud og ludbehandling sammensættes gerne med sæbe og sæbebehandling, for en lys patina. parketgulvet eller plankegulvet vaskes ofte, så den beskyttende effekt bevares, bedst én gang ugentlig.

Hvad betyder sæbebehandling?

Til sæbebehandling af gulve bruges en gulvsæbe, som er beregnet til gulvvask. Enten som færdigblandet sæbebehandling eller som sæbespåner der udrøres i kuldslået vand. På nyafslebne og ubehandlede parketgulve og plankegulve anvendes en ekstra fed sæbeblanding indtil gulvet er mættet med sæbevask. Et parket eller plankegulv som sæbebehandles for første gang kan, benyttes efter 4 – 5 gange vask. Parketgulvet eller plankegulvet skal være godt tørt imellem hver vask. Brug anvisningerne på bøtten og vær særligt opmærksom på tørretid, vaskeretning samt blandingsforhold.

Gulvsæbe eller sæbe?

Overfladeløsningen anvendes på ludbehandlede og ubehandlede parketgulve. Fordelen ved ludning af parket- eller plankegulve, er at gulvet ikke gulnes og misfarves. Dersom du ønsker et naturligt og lyst pankegulv eller parket, kan vask med gulvsæbe eller sæbespåner tilrådes.

Trip Trap sæbebehandling?

Til gulvvask bruges en sæbe som er bestemt for træ og trægulve. Sæbe til gulvvask er tyktflydende med flere forskellige funktioner. Blandt andet at rengøre gulvoverfladen og beskytte træet. Der findes færdigblandet gulvvask fra bl.a. Probat, Faxe, TripTrap og mange andre. Benyt håndvarmt vand idet brandvarmt vand får træet til at ‘rejser sig’.

Natur sæbe eller hvid sæbe?

Sæbe til gulve findes som som natur eller hvid. Farvenuancen på plankegulvet eller parketgulvet kan justeres op eller ned afhængig af sæben som bruges. Ønskes en hvid patina og udseende benyttes den hvide gulvvask.

Kan sæbebehandling anbefales?

Gulvsæbe har været brugt som efterbehandling i mange hundrede år. Ønskes det rustikke, naturlige og sandskurede udseende og patina, er vask med gulvsæbe den korrekte behandling. Det er nemt, billigt og særdeles holdbart. Såfremt behandlingen er udført korrekt, opnås en meget slidstærk overflade.

Spørg din gulvmand til råds om sæbe og sæbebehandling

Ved gulvvask med sæbe, følges brugsanvisningen på gulvsæbens emballage. Kontakt os gerne hvis du er i tvivl.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *