Lud

Ludbehandling og lud er en behandling der danner et smukt, naturligt og lyst udseende. Lud og ludbehandling beskytter ikke parketgulvet mod brug og slitage. Af den grund må der derpå tilføres en holdbar ny overflade oven på ludbehandlingen, herunder hvid lak, sæbe, voks, hvid lud, hvid olie og almindelig lud, olie, lak. Vi bruger leverandører som:

  • Faxe
  • TripTrap

Hvad er ludning og lud?

Ludning og lud benyttes til undvige den afskyelige gule kulør på lyse gulvbelægninger. Ludden er en kemi som nedbryder træets ægte garvesyre samt dermed forstyrre gulning. Dernæst får du et gulv med den populære lyse klør.

Hvad for en gulvbehandling kan foreslås sammen med lud?

Gulvafslibning og behandling af plankegulve og parket vil give anderledes indvirkning afhængig af gulvtype, træsort og træets tilstand. Især ludbehandlede plankegulve fremviser forskellig nuance afhængig af mængden af træets garvesyre. Eksotiske gulve kan ikke påføres lud og gøres lysere.

Gulvrengøring, gulvvedligeholdelse samt gulvpleje?

Hvis et gulv med lud ’skrubbes’ så nuancen og ludden forsvinder, skal selve plankegulvet og parketgulvet let slibes og gives en ny omgang. Daglig gulv rengøring er støvsugning plus vask udført efter behov. Hertil anvendes en færdig ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der opløses i vand. Vask af trægulve i sæbespånevand er et brugt husråd, som vi med glæde viderebringer. Med sæbespånevand opnås den eftertragtede hvid grå tone, som er in nu.

Alternative gulvbehandlinger til natur lud og hvid lud?

Er du på udkig efter et lyst parketgulv i privaten, så kontakt vore dygtige gulvfolk. Vi tilbyder gulvvejledning, gulvrådgivning og gulvinspiration samt en suveræn gulvservice, så du opnår den optimale overflade mulighed. Som gulvsliber ved vi alt om trægulve og vi lytter til dine krav og drømme til det nyafslebne parketgulv, og orienterer dig om tørretid, vedligeholdelse og sæbebehandling. Alternative efterbehandlinger er hvid lak og hvid olie, som giver en billedskøn, hvid tone. Vi tilråder ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede parket?

Som bemærket må man ikke ’skrubbe’ eller fjerne ludden i gulvet. Forudsat der kommer pletter af te, blod, kaffe, rødvin eller andet på gulvfladen, er midlet at bruge en ‘pletfjerner’ til dette formål.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *