Lak

Lak og lakbehandling benyttes til tillukning af gulvets overflade så der formes en holdbar og smuk efterbehandling. Gulvlakken lukker fladen på træet, hvilket giver en meget let gulvrengøring samt pasning og pleje.

Lak og laktyper?

Normalt anvendes 2 lag vand lakbehandling. Ønskes ekstra meget slidstyrke kan 3 lag boliglak eller en 2-k lakoverflade vælges. Lakbehandling med lakoverflade holder let i flere år førend en stor relakering er tiltrængt. Skriv til os for mere information om lakoverflade og laktyper.

Lakering og glans?

Lakbehandling fås med adskillige glans efter ønske. Vi tilbyder højglans, halvblank, silkemat, blank, halvmat og ultramat. Blank lakering vælges yderst sjældent nu om dage, mens mat lakbehandling er populær. Når vi er usikker på om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en malerforretning eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende lakoverflade. Syrehærdende lakering er spritbaseret eller terpentinbaseret og dermed sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Dermed benyttes alene vandbaseret boliglak idag, da holdbarheden og slidstyrken overfor normal brug og slid er meget høj.

Er lak rengøringsvenlig?

Lakoverflade lukker og forsegler parket eller plankegulvet med en plastikoverflade, der er vedligeholdelsesfri. Jo flere lag lakbehandling der anvendes, des mere kraftigt og lukket bliver gulvet. Rengøring er meget let på et lakeret parketgulv, idet lakoverflade er smudsafvisende, rengøringsvenlig samt let at vedligeholde.

Kan lakering genbehandles?

En lakket overflade kan genlakeres, hvilket må gøres forinden gulvlakken slides igennem. Hertil udføres en finslibning, så der lakeres ovenpå den eksisterende lakbehandling. Denne fremgangsmåde fjerner ikke misfarvninger, ridser og hakker, men har kun til formål at forbedre gulvfladen.

Hvad er hvidpigmenteret lakbehandling?

En række kunder vælger hvidpigmentering. Hvid boliglak er in og kan således tilrådes, i fald der ønskes et lyst parketgulv med en gråhvid patina. Det er en moderne gulvmulighed som næsten alle gerne vil have.

Alternative behandlinger af parketgulve?

Sæbe, olie, lud og gulvvoks er alle gode løsninger til gulvlak. En overflade må afpasses til det enkelte parket eller plankegulv og tilpasses kundens behøv og drømme.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *