Dørtrin

Dørtrin betegnes også fodtrin, dørtærskler, tærskler, fodspark og bundkarm er nogle af de mest udsatte bygningsdele i boligen. De er offer for spark og slid i større grad end plankegulvet eller parketgulvet. Afslibning af dørtrin udføres af os, et billigt gulvfirma med stor erfaring og viden. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Hvordan får jeg billig afslibning af dørtrin?

Ifald du har plankegulve eller parket, vil ethvert gulvarbejde blive lavet af os. Godt nok er vores speciale gulvbehandling, gulvafslibning og gulvafhøvling, hvor vores kompetancer, ekspertiser og erfaring virkelig kommer til sin rette. Alligevel spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til høvling af trægulve og store gulvopgaver. Uanset hvilket gulvarbejde vi løser, kan du forvente at få en god gulvløsning med garanti.

løft din hjertenskær over dørtrinnet!

Det er familietradition at gommen bærer bruden over dørtrinnet umiddelbart efter brudefærden. Her bydes bruden velkommen i gemakkerne for familiens fremtid umiddelbart efter brylluppet.

Hvad forstås ved et dørtrin?

Anbringelsen af dørtrin er altid den værst mulige og skaber visse slid, knubs og stød. Det betyder, at materialet tit er af en hårdt træ, der kan tåle den store udsathed og belastning. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så derfor er mange dørtrin lavet i eg og egetræ. Som oftest vil boligens dørtrin få den samme overfladebehandling som de omliggende parketgulve har. Dette skaber et smukt gulv og giver et rigtig smukt slutresultet.

Dørtærskel eller bundstykke?

Et dørtrin har diverse betegnelser, som jævnligt bruges i flæng. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lille trin forneden i en døråbning, der i bredde og længde modsvarer underkanten af døren. Det dæmper støj og har en isolerende effekt. Det giver en naturlig rumadskillelse, som bliver smart ved vedligeholdelse, pleje og rengøring.

Hvorfor udføres dørtrin i eg?

Som nævnt, kommer dørtrin for en forrykt stor brug. Dette gør dem modtagelige og vil kræve flittigere afslibning end gulve af træ samt en slidfast efterbehandling. I talrige tilfæde lakeres dørtrinnene selvom trægulvet får en anden overfladebehandling som sæbe, voks, lud, olie eller lud

Af hvilken grund rudner mange dørtrin?

Brug og mange års brug af dørtrin i blødt træ kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket opleves overvejende ved bløde træsorter som gran, lærk og fyr som har været brugt i mere end hundrede år. hule dørtrin kan normalt slibes plane, men vi møder gentagne gange tilfælde hvor en sanering og gulvudskiftning er nødvendigt.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Bundstykker, fodspark, dørtærskel og fodtrin er alle en del af selve karmen omkring døren. I flere mange nye moderne huse og lejligheder har trægulvene ingen dørtrin.

Fodspark eller fodtrin?

Ved at vælge trin i eg og egetræ, bruges den hårdeste træsort vi har i Skandinavien og Danmark. Hermed fås et vældig hårdfør trin med god holdbarhed og kvalitet.

Mester i afslibning af dørtrin

Vi er specialister i slibning af gulve, behandling samt afslibning af dørtrin, køkkenbordplader, bordplader, trappersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit hjem og bolig.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *